wdm_geneve

Dressuur terug bij CHI Genève

Genève, 18 februari 2016 – Na 15 jaar komt de dressuur terug  op het programma bij het Concours Hippique International (CHI) van Genève. Het CHI Genève, dat wordt gehouden van 8 t/m 11 december 2016 in de Palexpo, intergreert dit jaar the World Dressage Masters met drie wedstrijden.

De organisatie van het CHI Genève had het al langer de gedachte en nu wordt het werkelijkheid:  dressuur zal haar comeback maken tijdens de 56e editie in december 2016.

Nadat verschillende nieuwe disciplines waren opgenomen in 2015, zal CHI Genève, die dit jaar haar 90e verjaardag zal vieren, tot groot genoegen van het publiek vier disciplines presenteren, waaronder de drie Olympische (springen, dressuur en cross-country).

Met de World Dressage Masters, zal het CHI Genève drie dressuurwedstrijden op het programma hebben: een Grand Prix, de kwalificatie, een Grand Prix Special en een Freestyle to Music, de apotheose van alle dressuurwedstrijden. De World Dressage Masters brengt gedurende het jaar vijf evenementen samen, indoor en outdoor. Met vijf sterren verwachten deze evenementen wedstrijden en ruiters van hoog niveau aan te trekken.

Dressuur is niet onbekend in Genève. De Dressage World Cup werd viermaal eerder in het Palexpo gehouden, van 1997 tot  2000. De organisatie is blij dat de dressuur terug is bij CHI Genève en kijkt uit naar de presentatie van een vierde discipline naast het springen, de vierspannen en de indoor cross-country. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de genereuze ondersteuning van Rolex en Jiva Hil Stables, een hippische faciliteit geheel gericht op de dressuur in Crozet, in de regio Pays de Gex, Frankrijk.