WDM Wiesbaden, top sport gecombineerd met topsfeer

De eerste editie van WDM Wiesbaden was een groot success. De locatie, de sport, de sfeer en de organisatie was van een hoog niveau. Op Pinkstermaandag zag het goed gevulde dressuurstadion de Duitse dressuurkoningin Isabell Werth overtuigend de WDM Grand Prix Special presented by Jerich International winnen met 79.804%. De getalenteerde 11-jarige merrie Weihegold OLD kreeg achten en negens voor haar passage, piaffe en galopwisselingen. Isabell zei na afloop: “De Special hier in Wiesbaden was van grote waarde en belangrijk voor ons. De merrie is in een supervorm, maar er zijn nog wat dingetjes waar we thuis aan moeten werken.”

Op de tweede plaats eindigde Hubertus Schmidt en zijn imposante henst Imperio 3 met 74.510%. Hun proef was gelijkmatig en Imperio liet een goede passage en piaffe zien. Daarnaast waren de drafoefeningen erg sterk. Fabienne Lütkemeier, winnares van de WDM Grand Prix Freestyle de avond daarvoor met Qui Vincit Dynamis, moest nu genoegen nemen met de derde plaats met D’Agostino FRH met 72.902%. De 16-jarige Hannoveraanse ruin heeft een hele goede uitgestrekte draf en galop.

Prizegiving for the WDM Grand Prix Special: WRFC-President Kristina Dyckerhoff, Isabelle Kettner, winners Isabell Werth and Weihegold OLD, Jochen Kettner, Michael Ketterer and Carl Cuypers of Hofgut Rosenau. (photo: WRFC/Hennig)

Prizegiving for the WDM Grand Prix Special:  (photo: WRFC/Hennig)

Isabelle Kettner, dressuurmanager van Wiesbaden was zeer tevreden: “Dit was een zeer succesvolle premiere op vijf sterren niveau. Deze eerste editie van de World Dressage Masters was geweldig voor zowel de ruiters als het publiek en we kijken alvast uit naar volgend jaar – weer met WDM en vijf sterren en weer met sport op alle niveau’s, van pony’s tot Grand Prix cracks.”
Camil Smeulders, managing director van WDM, was ook blij: “Super sport, een geweldige location en grote aantallen toeschouwers. De samenwerking met de organisatie van Wiesbaden, Kristina Dyckerhoff en Isabelle Kettner was perfect. We hadden het ons niet beter kunnen wensen.”

Volledige resultaten WDM Grand Prix Special