Het sport marketing bureau SportBizz en de hippische innovator Exquis hebben in 2008 het World Dressage Masters (WDM) initiatief gelanceerd.

Dressuur is de oudste van alle hippische disciplines en de basis voor ware harmonie tussen ruiter en paard. De Griekse filosoof Xenophon schreef het eerste boek over de rijkunst in 350 BC. Toendertijd en lang daarna werden paarden getraind voor oorlogsvoering. Tijdens de Renaissance droegen de rijscholen van Wenen en Saumur veel bij in het verfijnen van de dressuur.

Maar pas in de 20ste eeuw ontdekte het publiek de schoonheid van de ‘dansende paarden’. De Olympische Spelen van Stockholm in 1912 waren de eerste Spelen waar dressuur op Olympisch niveau op het programma stond. Dressuur heeft het Olympisch podium sindsdien niet meer verlaten en met de introductie van de Grand Prix Kür in 1996 in Atlanta, won de dressuur wereldwijd veel aan populariteit. Grand Prix dressuur, de hoogste vorm van paardentraining, wordt gezien als de kunst van de hippische sport.

Om deze fantastische sport te eren en om bij te dragen aan de verdere internationalisatie en groei werd de World Dressage Masters (WDM) in het leven geroepen. World Dressage Masters is vandaag de dag de grootste dressuursponsor in de wereld met een ongekend prijzengeld van  425.000 Euro ($ 585.000) en met ´s werelds beste dressuuruiters.