wdm_mechelen_2015

Jonge Delaunay en Kittel schitteren in WDM Freestyle Mechelen

Het publiek in de Nekkerhal in Mechelen genoot van onderhoudende en hoogstaande dressuursport tijdens de WDM Grand Prix Freestyle presented by VIAN GROUP. Patrik Kittel, die gisteren ook de Grand Prix won, herhaalde zijn overwinning met zijn jonge en zeer getalenteerde Oldenburger ruin Delaunay. Dit paard heeft een uitmuntende piaffe en passage en heeft alles in huis om een dressuurster te worden. Als je naar deze combinatie kijkt lijkt dressuur makkelijk. Na afloop vertelde Patrick tijdens de persconferentie: “Delaunay heeft een sterkte piaffe en passage en ik ben blij dat ik hier gewonnen heb. Na 10 jaar is dit de eerste keer dat ik weer win in Mechelen en ik zou hier graag een traditie van maken. Ik heb er nog niet het maximum uitgehaald omdat Delaunay nog zo jong is, ik moet hem tijd geven. Ik rijdt met hem de Freestyle van Toy Story en die past goed bij hem, maar we werken momenteel aan een nieuwe Freestyle voor hem.” De combinatie scoorde 78.575% en ontving € 15,500.

Prize giving ceremony Grand Prix Freestyle

Prijs uitreiking Grand Prix Freestyle

De tweede plaats was voor de Nedelrander Tommie Visser met Variohippique’s Vingino met 76.075%. Vingino heeft een sterke piaffe en zijn pirouettes zijn bijna perfect. Tommie: “Ik ben ook bij WDM Vidauban gestart, maar voor mij waren de hoogtepunten dit jaar WDM Lier (België) en Roosendaal waar ik won. Nu sta ik op de shortlist voor de Olympische Spelen. We zullen zien.”

De Finse Terhi Stegars en haar imposante en lichtvoetige zwarte hengst Axis TSF eindigden op de derde plaats met 75.575%. Terhi woont en traint in Luxemburg sinds 2010 en het was hier haar debuut in de World Dressage Masters. Volgens de juryleden had Terhi de meest toepasselijke muziek voor haar Freestyle.

België is duidelijk op de weg terug in de dressuursport. Belgische ruiters eindigden op de vierde, vijfde en zesde plaats in de WDM Freestyle. Er waren alleen bllije gezichten te zien bij het Belgische team. Fanny Verliefden (vierde), die een dressuurstal runt met haar partner Wim Verwimp, vader van Jorinde, reed de getalenteerde Annarico. De KWPN merrie (v. Lord Loxley) liet veel potentieel zien, maar het is een sensibel paard die nog wat meer ervaring moet opdoen. Fanny deed het geweldig en hield Annarico, die zo nu en dan een beetje spanning liet zien, goed onder controle. Jorinde Verwimp, die dit jaar voor het eerst vanuit de WDM NextGen wedstrijden met de Senioren meerijdt, eindigde op de vijfde plaats met 75.275% . Jorinde was de jongste amazone in deze wedstrijd en wordt getraind door Anky van Grunsven. Zesde werd Jeroen Devroe met Eres DL (75.225%). De ervaren ruiter liet een gecontroleerde, foutloze proef zien.

Iuliia Parkhomenko van Vian Group is heel tevreden over de sponsoring van WDM en hoopt dat WDM nog zal groeien en volgend jaar nieuwe kwalitatief hoogstaande evenementen zal toevoegen. WDM start volgend jaar in Lier, België, van 3 t/m 6 maart 2016.  WDM will start in Lier next year, which will be staged from 3 til 6 March 2016.

Volledige resultaten WDM Grand Prix Freestyle presented by VIAN GROUP