WK Ambassadeursconferentie Eindhoven

Dinsdag 14 april jongstleden organiseerde OSF voor haar leden een side-event gekoppeld aan het WK IJshockey in Eindhoven. Voor deze bijeenkomst had OSF hooggeplaatste vertegenwoordigers van de deelnemende landen uitgenodigd om naar SX, het kloppende hart van sport & business in Nederland, te komen. Daar konden zij kennis maken met OSF en haar deelnemers alsmede vertegenwoordigers uit politiek, waaronder de directeur sport van het ministerie van VWS, de heer Bart Zijlstra, sport en het regionale bedrijfsleven.

De middag begon met een lunch in het Centre Court Café in het gezelschap van de vertegenwoordigers van de verschillende ambassades alsmede de 2 honorair consuls voor Litouwen in Nederland.

De middag werd vervolgd in het SPECO Sportslab met enkele inspirerende en informatieve presentaties. OSF bestuurslid John van de Laar introduceerde OSF bij de aanwezigen en liet aan de hand van CBS cijfers zien dat de Nederlandse sport met een economische waarde van 6 miljard per jaar in staat is om op een uiterst efficiënte wijze medailles te vergaren. Iets dat afstraalt op de Nederlandse sport en het bedrijfsleven en één van de belangrijkste redenen dat het buitenland zo geïnteresseerd is in onze aanpak.

Ruud Vreeman, voorzitter van de Nederlands IJshockeybond vertelde geanimeerd over het Nederlandse IJshockey en het WK IJshockey. Na hem betoogde Bart Zijlstra, directeur sport van het ministerie van VWS, dat met grote sport events in Nederland een belangrijke maatschappelijke spin-off kan worden gerealiseerd. Zijn ministerie juicht daarom de samenwerking tussen de Stichting Sport & Zaken van directeur Roel Roelfzema en OSF toe. Zij zullen met hulp van het ministerie van VWS grotere sport events als platform voor de promotie van het Nederlandse bedrijfsleven gaan gebruiken.

Bart Zijlstra directeur Sport VWS

De heer Bart Zijlstra directeur Sport Ministerie van VWS

Peter Rovers, CMO van PSV benadrukte in zijn presentatie de noodzaak van innovatie en internationalisatie in het voetbal. Als voorbeeld werd door hem de uiterst succesvolle ‘connected stadium’- case gepresenteerd.

Het bedrijfsleven tijdens deze middag werd vertegenwoordigd door Simac CEO Eric van Schagen. Eric van Schagen is de perfecte brug tussen sport en de Eindhovense Brainport Regio. Immers Eric is directeur/eigenaar van SIMAC een groot ICT bedrijf en is daarnaast bestuurslid van de Stichting Sport & Technology. De technologische ontwikkelingen in deze regio zijn essentieel voor de economische groei in Nederland. Via zijn dochterbedrijf Learning Solutions is Eric van Schagen samen met OSF betrokken bij een onderzoek naar kennisontwikkeling en –overdracht bij de Nederlandse sportbonden. Voor meer informatie over dit project kunt u kijken op onze website(link).

Na afloop van de presentaties hebben alle aanwezigen onder begeleiding van Triple Double CEO en SX initiatiefnemer Bob van Oosterhout een rondleiding gekregen door het gloednieuwe gebouw op Strijp S. Bob van Oosterhout had eerder een inspirerende presentatie over het ontstaan van SX gehouden. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel.

Ambassadeur Zuid Korea Z.E. Choe

De ambassadeur van Zuid-Korea Z.E. de heer Choe tijdens de wedstrijd Nederland – Zuid-Korea

Een deel van de genodigden heeft vervolgens gedineerd bij Oriental Greenhouse om daarna in het bijzijn van de Zuid-Koreaanse ambassadeur Z.E. Dhr. Choe de wedstrijd Zuid-Korea vs Nederland te bekijken. Zuid-Korea, de uiteindelijke wereldkampioen, versloeg Nederland met 7-1. Ondanks de nederlaag was het een uitstekend verzorgde avond en de Zuid-Koreaanse ambassadeur was erg onder de indruk van het toernooi. Na afloop van de wedstrijd heeft de Zuid-Koreaanse ambassadeur de ‘Man of the Match’ award uitgereikt aan de spelers en heeft hij het Zuid-Koreaanse team persoonlijk ontmoet en toegesproken.