MSM en SportBizz lanceren Executive MBA in Sports Management

Maastricht – Maastricht School of Management (MSM) en SportBizz starten gezamenlijk een nieuwe Executive MBA gericht op Sports Management. Het programma wordt aangeboden in samenwerking met Topsport Limburg en Orange Sports Forum en zal in januari 2016 van start gaan.

 

De Executive MBA in Sports Management is een tweejarig parttime programma dat (top)sporters en professionals klaarstoomt voor management posities in de sport industrie.

“De sport industrie is uitgegroeid tot een van de grootste industrieën ter wereld. Met een geschatte waarde van jaarlijks 600 miljard dollar groeit de sport industrie gemiddeld meer dan de wereldeconomie.” zegt Professor Wim Naudé, Dean MSM. “De dynamiek van deze industrie vraagt om bekwame en innovatieve leiders. Ook veel topsporters gaan na hun sportcarrière aan de slag als manager. Een team leiden vereist echter andere capaciteiten dan zelf sporten. Samen met SportBizz, Topsport Limburg, Orange Sports Forum, verschillende ondernemers uit de sportbranche en sporticonen als Hans van Breukelen en Marc Lammers hebben we daarom deze Executive MBA geïnitieerd.”

Marc Lammers heeft tijdens zijn carrière als hockeycoach veel geleerd op het gebied van teambuilding, vernieuwing en het maximaliseren van teamprestaties. “Deze kennis heb ik kunnen inzetten tijdens mijn periode als bondscoach van het Nederlands dames hockeyteam dat in 2008 goud won op de Olympische Spelen in Peking. Nu wil ik graag deze kennis en ervaring delen met de nieuwe generatie topmanagers in de sport.”

De officiële lancering van de Executive MBA in Sports Management vindt plaats op 29 juni 2015, van 12.00 – 14.00 uur bij Maastricht School of Management, Endepolsdomein 150, Maastricht.

‘Ambassadeur’ van het programma Hans van Breukelen zal de noodzaak van management onderwijs in de sport toelichten. Ger Koopmans, Gedeputeerde voor Financiën, Sport en Cultuur in Limburg, bespreekt de mogelijkheden in de Limburgse sport industrie en de noodzaak van samenwerkingsverbanden tussen de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

De initiatiefnemers en partners van het programma zullen meer informatie geven over de Executive MBA.

Registreren voor dit evenement via sportsMBA@msm.nl

 

Maastricht School of Management

Maastricht School of Management (MSM) is één van de meest internationale business scholen in Nederland. MSM biedt studenten van over de hele wereld researchgedreven en internationaal geaccrediteerd management onderwijs, waaronder MBA,  Master of Science in Management & Engineering (met RWTH Aachen), Master in Management programma’s, en diverse kortere executive cursussen. MSM’s op onderzoek gebaseerd doctoraal programma, Doctor of Business Administration (DBA) staat als tweede op de wereldranglijst.

MSM biedt haar onderwijsprogramma’s aan in Maastricht en op diverse locaties in de wereld in samenwerking met partner instituten. Jaarlijks studeren er wereldwijd rond de 1000 studenten af aan een van de MSM programma’s. MSM alumni bekleden topposities in het bedrijfsleven, de overheid en in het onderwijs.

 

SportBizz

Het internationale sportmarketing bureau SportBizz werd in 2004 opgericht door Camil Smeulders en John van de Laar. Beiden hebben samen meer dan 30 jaar ervaring in de internationale sport business. Met sport en business in het DNA is SportBizz actief op 4 gebieden waar sport en business samenkomen:

Innovatie – Internationalisering – Onderwijs – Ondernemen.

SportBizz helpt klanten om hun bestaande en toekomstige business uit te breiden.  SportBizz heeft inmiddels een uitgebreid zakelijk netwerk opgebouwd op boardroom niveau in de internationale sportwereld, de publieke sector en het bedrijfsleven. SportBizz is onder andere medeoprichter van Orange Sports Forum, de bekende Global Champions Tour, de World Dressage Masters en nu de Executive MBA in Sports Management

 

TopSport Limburg

Topsport Limburg biedt de jeugd in Limburg de mogelijkheid hun sportief ideaal te verwezenlijken in een omgeving met Olympische ambitie. Topsport Limburg is het best te typeren als een dynamisch netwerk van diverse professionele partners aangestuurd door een klein bureau van professionals met een grote staat van dienst binnen de Limburgse sportnetwerken. Door de inzet van de services van deze professionele partners streeft TopSport Limburg ernaar een excellerende (topsport)omgeving in Limburg te creëren.

 

Orange Sports Forum

Orange Sports Forum (OSF)is een platform voor het promoten van bedrijven, organisaties en instituten die verbonden zijn met de Nederlandse sport. Het gaat hierbij om ‘hardware’ (infrastructuur, accommodaties, financiering, advisering, etc.) en ‘software’ (training, coaching, opvoeding, organisatie, sports marketing, etc.). OSF brengt de kansen voor Nederlandse bedrijven in kaart en creëren een platform waar Nederlandse bedrijven en instituties in contact kunnen komen met cliënten en mogelijke partners uit nieuwe markten.