Samenwerking Le Tremplin en SportBizz creëert Dutch Sports Incubator

Foto van links naar rechts: John van de Laar (SportBizz / Orange Sports Forum), Ed Kronenburg (Ambassadeur van Nederland in Frankrijk), Benjamin Carlier (Oprichter Sports Incubator Le Tremplin), Hans Bluyssen (DSM) en Geert Ruigrok (Topsport Limburg).

Aan het begin van het Koninklijk bezoek en de economische missie aan Frankrijk op 10 maart, had Sportbizz het genoegen een samenwerkingscontract met  de eerste sport incubator (broedplaats),  Le Tremplin, van Europa te ondertekenen. Dit vond plaats bij de Nederlandse Ambassade in Parijs. De tekensessie werd bijgewoond door de Nederlandse Ambassadeur Ed Kronenburg die, samen met minister Macron en minister Kamp, vorig jaar Frans-Nederlandse Economisch Jaar openden tijdens de ‘Grand Départ’ in Utrecht. De heer Kronenburg is zeer geïnteresseerd in sport en is zelf een fanatiek loper en fietser. Hij onderkende de kracht van sport in economische diplomatie maar ook de economische waarde dit het heeft voor zowel Frankrijk als Nederland.

Le Tremplin werd gecreëerd in 03/14 en is onderdeel van incubator umbrella Paris & Co. In 2015 verwelkomde Le Tremplin het eerste cohort van 17 start-ups. Op dit moment wordt het tweede cohort gerecruteerd. In mei-juni 2016 zal Le Tremplin verhuizen naar de Stade Jean Bouin.

SportBizz onderzoekt, samen met Topsport Limburg en DSM, de haalbaarheid om een International Sports Incubator te starten bij Sportzone Limburg in Sittard.

De oprichter van Le Tremplin, Benjamin Carlier, zal op 11 april Nederland een bezoek brengen en een gastlezing geven over ondernemerschap bij het Executive Sports Management MBA programma op de International Business School Maastricht School of Management.