Unieke Executive MBA in Sports Management gaat van start

Op 18 januari 2016 gaat de Executive MBA in Sports Management van start die wordt aangeboden door Maastricht School of Management (MSM) in samenwerking met SportBizz, Topsport Limburg en het Orange Sports Forum. Mede dankzij de gecombineerde netwerken van Sportbizz en Orange Sports Forum hebben zich inmiddels grote organisaties en sporticonen aan deze opleiding gecommitteerd, waaronder KPMG, Amsterdam ArenA, AON, FIBA Media & Marketing Services, Hypercube en Impeco. Tijdens de eerste week van het programma zullen de deelnemers al gastcolleges volgen bij KPMG en Amsterdam ArenA.  De Provincie Limburg ondersteunt dit initiatief door middel van vier beurzen aan geselecteerde en getalenteerde studenten voor deelname aan de Executive MBA in Sports Management.

De deelnemers, waaronder voormalig voetbalinternational Ronald Waterreus, (ex) Olympische sporters, internationale coaches en sportondernemers beginnen hun opleiding maandag op de campus van MSM met een welkom door de Dean van MSM Wim Naudé en oud-doelman van het Nederlands elftal Hans van Breukelen, ambassadeur van deze opleiding. De middag wordt ingevuld in Sittard bij Fitland XL met een inspirerende coaching sessie van hockeycoach Marc Lammers, ook ambassadeur van het programma. Als afsluiting van de dag sluiten de studenten aan bij het Sport en Innovatie evenement georganiseerd door TopSport Limburg. Tijdens dit evenement wordt het belang van de sport industrie vanuit verschillende invalshoeken belicht.

MSM is mede verheugd over de contacten met One Million Hockey Legs, een non profit social development project geïnitieerd door de Nederlandse en Indiase overheid en mede geleid door oud hockey-international Floris Jan Bovelander. Dit project heeft tot doel om als toeloop naar het WK veldhockey in India in december 2018, de spirit voor deze sport weer terug te krijgen in dit voorheen zeer ambitieuze hockeyland. Dit unieke project vormt een interessante real-life case waar de Executive MBA deelnemers een belangrijke rol in kunnen spelen. Floris Jan Bovelander zal aanwezig zijn tijdens de start van de opleiding.

Bekijk hier de bijbehorende brochure.