Aachen

Europese Kampioenschappen Aken 2015: Veni vidi vici op zijn Nederlands

De indrukwekkende prestaties van het Nederlandse team bij de recente Europese Kampioenschappen in Aken demonstreerden het belang van educatie, innovatie en samenwerking om succesvol te kunnen zijn in de sport. MSM en SportBizz onderkennen het belang van deze drie elementen in de sport en de sportindustrie en ontwikkelden daarom de Executive MBA in Sports Management.

Het oranje team scoorde een gouden teammedaille in springen, dressuur en aangespannen, en Olympisch gouden medaille winnaar Jeroen Dubbeldam won de individuele gouden medaille springen.  Het is geen toeval dat er zoveel medailles werden gewonnen. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft met een langlopend strategisch plan gewerkt waarin training, coaching, management en de betrokkenheid van de paardeneigenaren de sleutelwoorden waren.

Maarten van der Heijden, directeur topsport, leidt de afdeling Topsport binnen de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond. “Als klein land hebben we laten zien dat we elke land kunnen verslaan door al onze belangrijke stakeholders er bij te betrekken en aan ons te binden. Ik ben vooral trots op het feit dat we een echte team spirit hebben kunnen opbouwen in een toch wel individuele sport.”

Maarten van der Heijden is ook verantwoordelijk voor alle internationale zaken binnen de federatie. “Internationale ontwikkeling van onze sport is zeer belangrijk en daarom zullen wij altijd openstaan voor hulp aan opkomende landen met onze kennis. We nemen educatie zeer serieus. Educatie, innovatie en samenwerking zijn de hoekstenen waarop de KNHS is gebouwd.”

Educatie, innovatie en samenwerking zijn ook de sleutelwoorden van de Executive MBA in Sports Management ontwikkeld door MSM en Sportbizz. Het programma biedt de deelnemers niet alleen een solide basis en begrip van de sport, maar legt de nadruk op sport business als een internationale multiculturele onderneming, gekenmerkt door innovatie waar moderne management principes worden toegepast. De Executive MBA in Sports Management streeft erna om game-changing leiders te vormen die anders kunnen denken en optreden. Het programma onderstreept ook het belang van teamwork and samenwerking door groepwerk en biedt zo prima mogelijkheden om interculturele communicatie vaardigheden te verbeteren en te versterken, een waardevol middel voor alle leiders en managers.

De Executive MBA vindt plaats in Maastricht in de provincie Limburg nabij België en Duitsland. Deze EU regio is bekend om zijn optimale trainingscondities en excellente sportfaciliteiten voor topsporters en organiseerde tal van grote internationale sport evenementen zoals recent de Equestrian European Championships in 2015.

Het enorme aantal van 370.000 bezoekers passeerden voor deze kampioenschappen de poorten van de legendarische locatie die eigendom is van de Aachen-Laurensberger Rennverein. Het totale budget voor 2015 was 24 miljoen euro waarvan maar liefst 3 miljoen gereserveerd was voor prijzengeld. Nergens ter wereld is een groter evenement te vinden. Aken wordt gezien als het Wimbledon van de paardensport. Elke professionele ruiter is er trots op om op deze heilige ground te hebben gereden. Je wordt een levende legende als je de Grote Prijs van Aken wint. Het evenement staat onder leiding van de Nederlander Frank Kemperman die bijna zijn hele leven in de regio van Maastricht heeft doorgebracht. Aken ligt slechts een paar kilometer van de Nederlands-Duitse grens. Zowel Duitsland als Nederland hebben een rijke historie in de hippische sport.